niedziela, 16 września 2012

The best American Scrambled with bacon in the world

IJO!
Pozostając w klimacie USA, dziś Śniadanie rodem z Nowego Jorku!
Prawdziwe nowojorskie śniadanie? JAJKA! W Nowym Jorku wszyscy jedzą na śniadanie jajka,  bogata dziewczyna z Park Avenue, burmistrz, sprzedawczyni, policjant  i pielęgniarka! Wszyscy niezależnie od poziomu społecznego jedzą jajka na śniadanie. W Nowym Jorku jajka je się o każdej porze dnia i nocy :) Można je tam zjeśc na 1000 różnych sposobów!
Tradycyjne amerykańskie śniadanie to dwa jajka, usmażone tak, jak sobie zażyczysz: 
Sunny side up - czyli nasze sadzone.
Over easy – sadzone przekręcone, gdzie żółtko jest płynne, ale nie wymieszane.
Scrambled – jajecznica.
Najpopularniejszym dodatkiem jest smażony i chrupiący bekon- zawsze podany obok, jak wszystkie dodatki zresztą :)
Dziś pokażę Wam przepis na Scrambled with bacon.

Składniki :
2 jajka
2 plasterki boczku
szczypiorek, jeśli lubicie:)
masło do smażenia

 Boczek kładziemy na rozgrzane masło.

 Smażymy aż się zarumieni, lub jeśli chcecie naprawdę po nowojorsku aż będzie naprawdę mocno wysmażony i chrupiący

 W misce roztrzepujemy jajka i dodajemy szczypiorek ( ja lubię dodawac do potraw ziół, i świeżych przepraw, więc gdy tylko nadarzy się okazją na kilka dodatkowych i ładnie wyglądających witamin zawsze je dodaje)


Smażymy jajecznicę, jak lubicie. Bardziej ściętą czy raczej lejącą się.


 Omnommnom!
 Kawa+ amerykańska jajecznica z bekonem+jabłko+amerykańskie ciasteczka =The best American breakfast in the world

 Smacznego! Ja się w tym zakochałam!

Bye my sweetheart!
Have a nice day!

2 komentarze:

  1. Mmmm yumi! Zrobiłaś mi smaka na coś do jedzenia. Lecę robić tosty!

    OdpowiedzUsuń
  2. Normalnie aż mam ochotę na jajecznicę. Smakowicie wygląda... Chyba jutro specjalnie wstanę wcześniej aby sobie zrobić takie śniadanko :)
    Zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń